I see dots everywhere

Jeansjacka - MQ
Body - Gina Tricot
Kjol - Ingen aning!

image429image428
Sen behöver vi inte lägga en extra tanke på att jag ser smålustig ut på bilden till höger...

Liberalist för en dag

Då min mor bad mig springa och inhandla ris,
så tog jag mig friheten att köpa bananchips.

image425

Attans

Maria var glad. Ja, till och med riktigt glad. Hon stod utanför porten i tid denna soliga morgon, i Eskilstuna. Ty alltid ska hon annars vara försenad... alltid ska Sarah och Polacken vänta i förtvivlan på hennes ankomst. Men inte denna dag!
Dock var det ändå någonting som inte riktigt stämde...

Efter tio minuters väntan utan ankommande polacker ringer Maria Sarah:
Maria: Hej Sarah!
Sarah: Hej Maria!
Maria: ...
(Maria hör en massa ljud i bakgrunden)
Sarah: Ja?
Maria: Skit också.

Alla bitar föll på plats. Nu har vi lärt oss att hundrafyrtiofem påminnelser inte är tillräckligt många för att Maria ska komma ihåg. 1/4 av klassen är på fotbollscup idag.

Jag är bra

Vissa saker i världen är inte till för alla och det är helt enkelt läget i dagens nu.
Tur alltså att jag är så jäkla master och kan allt!

Kanske dags för mig att sluta fantisera och återgå till mitt skolarbete...


Mää-Äh

Nu har vi varit totalt bortskämda med sol och värme i sex dagar, det känns lite ledsamt med faktumet att det är dags för ett uppehåll. Fast man får ju lov att vara glad för det man fick, min hud är ca 1½ toner mörkare nu och för det är det bara att tacka!

Klockan är snart halv tio, jag ska äta mig some frukost och efter det ska jag läsa litet... för att sedan övergå till plugg.

Hmm... känner att jag måste ringa Alex längre in på dagen, saknar människan så!

Och i övrigt är det så att jag råkar bära på en ganska ordentlig ångest över en viss skolbal. Jag har hittat varken klänning eller skor, och jag har heller ingen egentligen ork för att göra detta. Varför ska man ens ha skolbal när man går ut nian?? Känns aningen silly faktiskt.

Djuriska instinkter

Det finns lamor, och så finns det l'amour.
För mig innebär dessa två begrepp detsamma.

Pesten slår till

Det finns ett flockdjur som tar över badhuset i Eskilstuna på torsdagskvällar; ett flockdjur på antalet tolv vars kännedom är att inte vara familliär med ordet nåd. För ty någon sådan har dessa inte...

De occuperar alla duschar, proppar bastun full med sina kläder och väskor, och för att inte tala om blockerar minsta nödutgång med sitt 1,5 meter breda arsle. Alla har de med sig sin egen hårfön, när tiden är inne finns inget annat göra än att fly.

Ärligt talat förstår jag inte hur jag lyckas komma hem helskinnad.

Balanda

Hej.

Idag har alltsammans varit oerhört varierande.
  Nationella gick bra, fast skoldagen var allmänt urtrist så jag var överlycklig över att få komma därifrån! Jag hade i alla fall hur kul som helst nere på stan efteråt med Sarah och Alex, de må jag säga. Träningen dock ikväll var ren katastrof.
  Jag hann inte simma så mycket mer än 400 meter förrän musklerna blev överangripna utav mjölksyra och tunga som sten. För de heliga getternas skull... jag paddlade och paddlade, men kom banne mig ingenvart. Jag fick kramp och sendrag på alla möjliga ställen och knät mitt gick ur led flertal gånger. Skitkasst pass för min del, verkligen. Dock är jag är glad att jag i alla fall inte stannade hemma. Det går sämre att träna vissa dagar, helt enkelt.

För den som undrar vad "balanda" innebär, så kan jag upplysa om att det är den ökända fängelsesoppan man åt i GULAGlägren under sovjetunionens tider. Den kokades på allt ätbart man möjligen kunde finna... inte särskillt matigt med andra ord. Varför jag valde detta ord som rubrik är en annan sak...

... Whut?

T-shirt - TopShop
Tygskor - Keds
Shorts - Avklippta jeans från Gina
Diadem - okänt
image425

En mindre insikt

Vet ni vad, jag har faktiskt haft en riktigt bra dag idag.
Det enda jag saknat var Mongo Malin som inte kom till skolan... i övrigt, great!

Skumma typer, det där

Min vän Sarah och jag var tämligen smarta på vägen hem från skolan idag må jag säga. Vi listade nämligen ut hur ordet "ursäkta" blev till.

Det självklara tycker väl ni läsare bör vara en sammansättning utav 'ursäkt' och 'ta', som i "var god mottag min ursäkt"; detta är emellertid inkorrekt.
  För herrans år sedan, före Martin Luthers tid, var vi svenskar katoliker. Och det var ju i princip så i den katolska kyrkan, att hade man begått en synd så kunde man göra sig fri från denna genom att skänka ev gods - till just kyrkan.

Och ni må veta att kyrkan på den tiden, liksom nu, var aningen skum.
  Skum som vadå? Jo, vad annars om inte en sekt. Sekter kan vara riktigt skumma tycker jag nämligen. I alla fall när dessa uppmuntrar en att förtära livmoderkakor efter barnafödsel eller innehava äktenskap med flertal partners samtidigt.

För att komma till ett slags poäng utan att göra det hela allt för invecklat räknas alltså den dåtida katolska kyrkan på grund utav dess ovan nämnda skumhet som en sekt.
  Och hade man syndat, så var det alltså gärna dags att lämna över eventuella egendomar. Säg mig, vad är inte lämpligare än ett präktfullt ur? En klocka blir alldeles utmärkt!
  Då kom alltså kyrkan hem till en och "ur-sekt-tog"... d.v.s. hämtade den fina klockan liksom och tog den till sektnästet. Den urlösa syndaren var förlåten, och ordet ursäkta skapat.

Om ni undrar varför man stavar ursäkta med Ä som i mÄrg istället för E som i sEkt, så är förklaringen ingen annan än att det svenska samhället helt enkelt, innerst inne är korrupt och vill vilseleda oss från sanningen genom att simpelt nog skylla på stockholmskan. Ett sådant sätt...

Nu kan ni, mina ärade läsare, somna nöjda idag. Nu kan ni verkligen känna att ni har uppnått någonting, ni har kommit till undfund med den riktiga sanningen av "ursäkta". Så nästa gång ni säger ursäkta, tänk på den katolska kyrkan och alla dess klockor. Eller så...

Quite orange

296213-428
image426



Body - Gina Tricot
Kjol - Polarn och Pyret
Bälte - Laurèl
Leggings - Kappahl
Örhängen - H&M



Pyramider av folk

Hallå där...
Klockan är tio över nio och jag befinner mig i skolans datasal. Meningen är egentligen att vi ska studera befolkningspyramider. Perhaps it's time to begin...

Senare vi höres, då jag mer skriva


Woho (!?)

Det hände någonting på träningen idag. Helt plötsligt fick jag in någon konstig mongoteknik och simmade 25 meter frisim på 14 sekunder... vilket alltså skulle bli dryga 28 sekunder på 50 meter. Jag kan inte sådant, vad sysslar jag med egentligen? Som sagt var det alltså bara under en 25:a, tekniken visade sig vara oupprepbar och tydligen en engångsföreteelse. Nu vet jag att det går åtminstone. Moahaha!

En smärre pinsam grej hände i duschen efteråt. Jag tvålade in runt ögonen för att få bort all överbliven mascara, men när jag skulle skölja av alltsammans så slutade vattnet rinna. Ni vet, automatduschar.
  Likt en blind anubisbabian trevade jag längst väggarna. Tiden gick och jag blev allt mer frustrerad. Tanken slog mig att jag kanske bör öppna ögonen, men min rädsla för smärta förhindrade mig från att utföra detta mirakel.
  Slutligen fann jag knappen, en sådan lycka! ... denna lycka övergick dock smått i skam då jag vände mig om och såg att två tanter glodde med lustiga blickar på mig.
  "Jag fick tvål i ögonen, ehe.. hehe." sa jag och log genant.
Men den ena av tanterna skakade bara på huvudet, sen gick de utan att yttra ett ord.

                                            Var det något jag sa?

Grundskolans avgångsfoto


image416
image417
image419
image421

Sensitive girl

Sitter här och hånfnittrar lite för mig själv över Eddies BH-sit', men det är nog dags för mig att sluta med den saken. En dag lär hon hämnas, och jag måste erkänna att jag nog förnimmer en liten fruktan inom mig.

Eller så är jag bara överkänslig idag.
  På engelskan nämligen fick alla veta sina betyg från nationella A&B. Eller ptja, alla förutom de som inte lämnade in läxan. Och problemet med min läxa var ju att jag glömde den (nästan färdiggjord) i samma klassrum igår. Idag var den gone. Jag blev så arg när jag inte fick veta mitt resultat att jag var nära på att bli tårögd. (???)
  Och innan sista lektionen skulle börja råkade jag ut för Mr. Guterstams vrede för att ha viskat samtidigt som han pratade och sa att vi skulle vara tysta. I nästan fem minuter fick jag stå och lyssna på hans prat om hur oförskämd, ohövlig och otrevlig jag var. Och då blev jag faktiskt tårögd.
  Med risk att du googlar på ditt namn herr Guterstam, (skulle inte förvåna mig) så tänker jag inte skriva här att du är en melodramatisk snobb.

Tjugo över ett

Hej!

jag sitter i skolan... och har precis lyckats hacka mig in på blogg.se via en s.k. proxyserver.

Inte det bästa om man vill skydda lösenord och så kanske. Men jag tror (och hoppas) att inte det finns så många som vill smyga in på min blogg och evenuellt ödelägga den. Eller?

Jag ska nog ta och återgå till mitt skolarbete nu, det är änna lite kvar för mig att göra... sen är jag done! Med mitt biodieselprojet till Science Fair dvs.

Senare


Today I bought

Här är en del av det jag köpte idag, två bodies från Gina Tricot för SEK 129 :- /st.

image412image413

Tänkte till en början bara köpa den orangea, men insåg till min förfäran att jag med
all säkerhet kommer gnälla över att jag inte har en i basfärg också. Så vit blev det!

Köpte även ett par knästrumpor till fotot och ett par vita, halvtransparenta leggings.


Absolut najs

Hallå där!

Jag har nog faktiskt haft en jättebra dag måste jag säga. I skolan var det kanske inte super, halvt tråkigt på lektionerna och så... men jag hade allt en trevlig stund nere på stan med Sarah, och sedan själv, efteråt.

Har inhandlat lite grejer. Meningen var att jag skulle köpa lite inför avgångstemafotot vi ska ha på torsdag, men det blev smått annat också!
  Angående fotot så blev jag till en början besviken över det framröstade temat, jag hade ställt in mig på att man skulle klä ut sig till historiska personer... vilket skulle varit roligt tycker jag. Men sen var det nån kille som kom på att "brats och fjortisar" skulle vara megakul, och tack vare detta då så röstade alla killar på det alternativet. De vann med en röst :/
  Vi flickor å andra sidan har en liten annan plan... moahah. Inte rättvist kanske, men ska tjejerna vara fjortisar så behöver ju inte ens alla klä ut sig? Äh men skämt åt sidan... x2. Fast vi har en plan.

Error (?)

Jag har tänkt på en sak...

Har ni någonsin funderat över ordet invalid?
Det första jag tänker på är en rörelsehandikappad person. Men vad har ordet för ursprung egentligen? Man kan inte komma undan från att det är ett engelsk låneord...

Scenario:
Tänk er att man ska passera port 261 i hall C på level sju i NASA:s ekonomiavdelning. Så knappar man in sin trogna personliga kod, som man memorerat sedan urminnes tider tillbaka - men möts istället för en sliding door open, utav en blinkande text i en tämligen irriterande ruta som säger "Invalid password". Då menas ju heller inte att lösenordet är paralyserat, nej. Utan ogiltigt. Sen kommer man på att man ju faktiskt bytte lösenord en vecka tillbaka... Men hur som helst:

Valid - Giltig
Invalid - Ogiltig

Är man invalid, så är man alltså ogiltig. Sorgligt nog lyder min slutsats att det är där ordet har sitt ursprung. Bäst före-datumet i pannan har gått ut, och ingen vill ju bli matförgiftad... Så vart ska man ta vägen?

Dagens Outfit

296213-414
Skämt åsido... men så här såg jag ut under experimentet idag.
Ingen man vill möta på gatan en mörk natt med andra ord ;)
hursomhelst så lever jag än, kan jag säga. Allt har gått alldeles utmärkt!

En (relativt) vettig sysselsättning

Det finns mycket man kan göra här i livet...
Exempelvis kolla PH-värdet på utomhusmöbler, odla flimmerhår, krama enbuskar, åka vasaloppet baklänges, samla respektive sortera insektsvingar... och så vidare.

Jag ska ta och skala ett par morötter, häng på vettja!

Min nysydda kjol

Det här är alltså kjolen jag sydde klart i torsdags, vippig med mjukt fall i rosablommigt chiffontyg. Bildkvalitén är jättedålig, jag vet. Men förhoppningsvis är kameran tillbaka inom två veckor!
image409image411

Bolero - Cubus
Linne - H&M
Kjol - Sytt själv
Strumpbyxor - H&M

IQ #5443

På Ming Palace i Eskilstuna då servitören tar emot notan:

Bella: Behöver man bra betyg för att jobba här?
Kines: Nej. Men jag hade faktiskt MVG i matte när jag gick ut nian.
Bella: Jag har också MVG i matte.
Kines: Räknar du ut det här så slipper du betala... men räknar du fel så ger du mig ditt nr.
Bella: Ja, okej.
Kines: Hmm, hur var den nu igen... Jo jusstja! Räkna ut det här: 1X x 1X = ?

Fem minuter senare...

Bella: 1X x 1X = 2X
Kines: Det är fel.
Bella: Men vad är det då? För jag tänkte det kan ju inte vara X^2.
Kines: Nej, det är inget utav det. Svaret är 1X^2.

För första gången i mitt liv kände jag för att ligga ner på ett smutsigt restauranggolv i magsmärtor och andnöd. Sorgligt, men sant.

En dagsskildring

Goda kvällen!

Jag har alldeles nyligen anlänt till sommarstugan ute på landet. Jag är sjukt trött.
Min dag har bestått utav en del förflyttningar...

I morse mådde jag faktiskt ganska bra, så jag mötte Sarah och polacken och gick till skolan.
Där var jag med på morgondagens franskalektion tills det var tid att bege sig mot vårdcentralen. I fall att jag precis skrämt slag på mina läsare, så kan jag meddela med detsamma att jag inte var där av någon allvarligare anledning. Ni kan vara lugna.

En halvtimma senare befann jag mig än en gång i skolan. Jag åt lunch, deltog i svenskalektionen och begav mig hemåt för att på detta ställe möta upp min pojkvän. Han är söt.
  Han följde min jakt efter metanol (träsprit) som jag behöver då ska framställa biodiesel till mitt Science Fair project. Sammantaget blev det ca 10 telefonsamtal, en bilresa på två mil... ptja. Tack för besväret pappa! Förhoppningsvis har jag metanol i mina händer i slutet på morgondagen!

Klockan 18.05 klev jag in innanför dörrarna på Ming Palace, en asiatisk restaurang belägen i Eskilstuna centrum, för den som inte vet, och bryr sig. Jag och sex tjejer till mat-firade Sarah som fyllde år här om dagen. Trevligt, trevligt. Skoj, skoj. Maten gjorde mig dock inte överförtjust. Jag fattar inte vad som är så himla "super" med Ming, Spicy Hot har tio gånger bättre mat, dessutom är friterad banan mycket godare hos Royal Kitchen. 140 spänn också, ett rån. Men trevligt var det i alla fall, som sagt!

Bild på dagens klädsel och min nysydda kjol får ni se imorgon! Kom ju hem så sent, och mitt kamerasubstitute, a.k.a videokameran; har ingen blixt! Så jag fotograferar i dagsljuset då dagen på nytt grynt istället.


Naej men...

Tjoho!

Ärligt talat så har de senaste 48 timmarna inte varit de allra roligaste of mine.
Jag har inte ork nog att skriva ner allt trist som gett sig på mig och mina känslor... men jag kan åtminstone meddela folket om att jag blivit sjuk. Ja, igen. Det är nåt skumt virus som satt sig i halsen på mig. Jag gillar det inte!

Det förstör för mig som attan!
  1. Jag har blivit hindrad från att simträna ikväll
  2. Jag kanske måste vara hemma från skolan imorrn
  3. Jag kanske inte kommer kunna fira Sarah på kvällen
  4. Jag kan inte träffa sötnöt-Alex i helgen
Och så vidare...

När jag tänker närmare på dagen så har den faktiskt bara varit en enda stor besvikelse. Nu vill jag också passa på att be om ursäkt för dagens varierande humör. (inte av det positiva..) Av majoritet skulle jag väl säga att jag var aningen sur och deppig. Men som sagt, ingen toppendag pour moi helt enkelt.

Det finns en positiv sak med idag... Jag har sytt klart min kjol! Vilken jag blev bra nöjd med! Attans att kameran är på reparation... kanske kan ta några hyfsade bilder med videokameran. Ska testa! Se den får ni i vilket fall :)

Hej så länge

Vad tusan...

Det snöar?
:(

10-årig flicka saknad

10-årig flicka i Dalarna saknad. Sökandet efter har Engla varit resultatlöst, det enda man funnit är hennes cykel 500 meter från hemmet. Tre dygn har gått. Stackars lilla flicka, jag hoppas verkligen allt kommer till rätta.

Det händer så mycket skumt i Sverige nu för tiden. Det är oerhört obehagligt. Hur kan det vara så mycket kriminalitet i ett så pass litet land med så få som 9 000 000 invånare?

Så här ska det verkligen inte behöva vara. Riktigt synd.

All-right

Det var riktigt skönt att träna ikväll, faktiskt. It's a shame att jag på senare tid inte hunnit med att träna mer än 1-2 dagar i veckan.
Vi simmade bara 1 700, haha. Kortaste passet på ett år eller nåt. Men det var mycket tempo och teknik, då blir det kortare helt enkelt.

Bra skoldag var det, fast nu ska jag käka! Det osar riktigt gott inifrån köket må jag säga. mmh.
Imorgon blir det kör efter skolan, efter det att träffa min vän Carso. Sen har vi någon som fyller år btw!

Men vi hörs!

image408
Här är ting från TopShop som gör mig rejält frustrerad över att vi inte har affärskedjan i Eskilstuna.

Svälj inte allt

Denna väderupproriska måndag, så skulle jag vilja starta dagens bloggning med att upplysa det eventuellt hungriga svenska folket om att en av våra basfödor, i detta fall tuggummit - inte är någonting annat än smaksatt mjukplast.

Ganska svårsmält det vill säga, och bra att ha i åtanke.

En lagom intelligent lama

Det händer att jag ertappar mig själv med att ha underliga fantasier. Tänk om man skulle ta och uppfinna en lagom intelligent lama. Det vore ganska smidigt, för då behöver jag ju inte nödvändigt vis bre min frukostmacka själv längre. Vilken grej...

Rädsla för det okända

Efter ett telefonsamtal med min pojkvän:

Pappa: Hur var det med Alex egentligen?
Maria: Han mådde fint.
Pappa: OK, han var inte ledsen eller så? För han lät inte speciellt glad när jag svarade.
Maria: Aha. Nej han var glad. Men han är ju lite rädd för dig...
Pappa: Lustigt, hehe. Han är det fortfarande alltså, sedan det som hände.
Maria: Ja... haha. Sa du nåt speciellt?
Pappa: Nej. Eller jag tänkte skoja lite och säga "Vill du prata med Maria så får du sätta en kondom på telefonen först", men det var väl tur att jag inte gjorde det antar jag.

Ibland händer det att jag faktiskt förstår hur det kommer sig att Alex hyser rädsla för min far... och jag inser även att mitt sinne för att skoja med folk måste komma från just min pappa. Hehe. Jag älskar min pappa! ...och Alex.

Sa-tür;day

image405




Grå tunika - H&M
Flätat bälte - Laurèl
Leggins i krossad sammet - Paris













Oh, so... How nice.

Ohh. Vad trött jag är.. Klockan är 22.50, kom inte för alldeles längesedan hem.
Händelserik fredag må jag säga. Och för de som undrar så gick nationella alldeles utmärkt.
Jag ska nog duscha nu, tror jag. Vi hörs imorrn, mina ärade läsare.

Amazing kväll btw Alex, du är bäst helt enkelt.

Vrålerier!!

image316
Min kamera har gått sönder, och jag är rosenrasande.

Tidshantering

Har ni tänkt på att vartenda sekund som passerar;
aldrig kommer att fås tillbaka eller kunna återupplevas?

Klockan tickar.

Jag tror på slumpen. Det som avgör min framtid kan vara det allra minsta lilla ting.
Hade jag kanske aldrig ens brytt mig om att skriva detta inlägg så finns risken att min dag imorgon hade sett 100% annorlunda ut än vad den kommer göra nu; bara för att jag sitter och skriver detta. Förstår ni vad jag menar?

Livet är byggt på ens val och prioriteringar.
Ungdomar i Sverige föds jämfört med många andra länder med så otroligt bra förutsättningar. Otroligt bra. Och i princip kan en vanlig medelklass svensk bli eller utbilda sig till precis vad denne vill. Om man bara prioriterar...

Här kommer det där med passerande tid in i bilden igen.
Tiden som går kommer man aldrig kunna gå att få tillbaka. Varje sekund, minut, timme, dag eller vecka. Allt bara passerar förbi. Man lever ju bara en gång. Vad ska man då lägga sin tid på? Vad är viktigast?

Det är inte något man tänker på när man tillåter sig själv att vara lat och bara sitter där framför datorn vid msn och gör absolut ingenting. Är det värt det?
Är det verkligen värt det?

Hehu

Hej!

Nu är jag hemkommen från skolan, och det var faktiskt kul idag. Fint väder, glada klasskamrater... eller ptja, åtminstone tills slutet på sista lektionen. Science var det då, och vi fick veta våra betyg för muntliga presentationen och uppsatsen. För min del gick det bra.

Mr Turner, virrig. Haha. Men those eyes...
No offence Alex, just a teacher!

Imorgon bitti är det Nationella i Engelska som gäller. Listening assessment har jag för mig.
Jag var inte ett dugg nervös inför det förrän i tisdags, då vi gjorde samma test fast från år 2006.
Jag fick fyra fel! Vad tusan liksom, engelska är ju någonting jag kan?

image404På vägen hem från skolan köpte Sarah, Bazyl och jag glass. Just nu önskar jag att jag hade köpt en annan. Mår inte så bra nämligen. Haha. De fick mig köpa en calippo!
Låtsasglass bannemig. Inte igen, inte på bra länge iallafall.

Not that special

Väst: Cerruti 1881
Linne: Lynne
Jeans: Nudie
Diadem: okänt
Armband: Guldfynd

image403

IQ #9813

På en engelskalektion, Engelska skolan i Eskilstuna:

Maria:
Du joss!
Joss: Aa?
Maria: Jag har ett skämt på lager!
Joss: Säg det då!
Maria: Fast... det är nog ganska dåligt.
Joss: Nej det tror jag inte
Maria: Jo, det är det
Joss: Inte då, säg nu!
Maria: Okej. Är du berädd?
Joss: Jaa...
Maria: Carolina Klüftpotatis!
Joss: Fan vad du är sämst.

... och jag som nästan hann få en gnutta hopp.

Första April

Bilderna är allra högst klickbara!

Hoodie - Gina Tricot
Corallfärgat linne - H&M
Svart kjol - H&M
Ribbade vita - Kappahl
Ballerinor - Bianco
Brillor - H&M
Armband - Guldfynd

image403image402image400image401