Aha-yea

Vilken BRAA dag!!!


Pliis don't

Idag skulle varit min premiärsdag som blodgivare,
men jag är visst fortfarande inte riktigt frisk.

Ja, just det, efter sista provet blev jag plötsligt helt förkyld i ca 24 timmar. Inte klokt! Som om kroppen förstått att jag inte får bli angripen innan jag blivit färdig med skolan; och sedan släppt taget så fort jag slappnat av.

Seeen har jag gjort lite allt möjligt - varit ute, haft hönskväll, sett filmer, klippt håret, sytt... Det sägs att vi som inte åkte på studentkryssning har missat något, kanske, jag har dock föga att vara ledsen för såvida inte askan kommer och skymmer luftrummet till Spanien. Om det visar sig att vi inte kommer iväg så blir jag otroligt besviken...

Så typiskt att det ska vara vulkanutbrott nu! Vet inte vad som vore värst, att inte få komma dit eller att inte få komma hem sen till studenten.

Uää.

Redemption

Nu har jag bara ett prov kvar imorgon och sen är gymnasiet slut.
Gone-gone. Senast jag skrev här satt jag och grät, efter det har det iallafall bara gått väldigt bra... Fast jag tror inte det räddar min 7 i ekonomi. Paper 2 på biologin idag var också det tjusigaste papper jag skrivit.

Det har gått upp och ned dessa veckor och jag gillar det inte riktigt för det betyder att jag kommer få 6 i snittbetyg. Jag tror jag ligger runt 77% i allt... I efterhand ångrar man alltid att man inte förberedde sig liite mer. Ack ack.

Imorgon ses vi nog på Facebook igen för jag tänkte återaktivera mitt konto. Haha.


Jättedåligt..................

Jag kommer få en 6 i svenska.
Svenskan gick dåligt. Ekonomin gick skitdåligt.

Jag har läst 'how' istället för 'why' vilket ger low level of understanding och award maximum 2 points så economics är kört.

Om jag därtill skulle få en 5 i kemi är Manchester kört.

Ganska deppigt just nu och jag fattar inte hur jag ska hinna med all biologi tills onsdag.

Ogiltig över sommaren

FÖRRESTEN ringde jag sjukhuset här om dagen för att höra hur de planerar och så sa de att "aaa det står här 'opereras så snart som möjligt efter vecka 23' så då skrev jag upp dig på vecka 24".

För fem år sedan slet jag av främre korsband i vänster knä och tanken är alltså att detta skall rekonstrueras. Kul - om allt går som det ska; inte kul - om något annat vore aktuellt, men annars heller inte så roligt att gå på kryckor halva sommaren. Jag antar att min tillfälliga ogiltighet får bli kompenserad av en extravagant rörlighet som jag planerar skall prägla mitt liv om ett år och framåt.

Vecka 24 är alltså första veckan efter studenten. Jag vill minnas att jag har tid hos även tandregleraren då och det skulle inte förvåna mig om jag måste genomgå en operation även där. Helt allvarligt, tandköttet har krupit upp på baksidan av tänderna så vi måste skära bort ett par millimerer för att jag ska få plats med en metalltråd som bevarar mina tandrader efter att jag tagit bort rälsen.

Man kan lista ut att jag kommer likna ett dregglande drogdrägg. Dels hög på morfin, dels hjälplöst lam i munnen. Jag ger löfte om att den som ämnar fotografera mig under denna tid riskerar att få en krycka - vid otur, i ögat.


Lördagsskolk

Jag älskar tanken på att plugga, sekunden efter att jag fått tillbaka ett oväntat bra provresultat. Men, såhär, när jag är i behov av högsta betyg i economics och inte har varit ute ur lägenheten på hela dagen, ja då är det ganska mycket beska över det hela. ---

Iskaffe är lite beskt också men sjukt gott iallafall. Det har jag märkt sedan det var alldeles för varmt för att dricka vanligt kaffe, här i veckan någon dag. Men jag tycker inte om det iskaffe man får på café där ett kilo socker är upplöst.

Aowm

Blev lämnad att äta en tremannalunch ensam, så jag sitter här
och börjar bli ganska mätt... Mm men vad gott det är, så du vet!!!

Och jag kommer sedan vara ohungrig hela resen av denna plugglördag då minst hälften av kycklingen har klängt sig fast i min tandställning.


Reverse jeansase

Jag drar mig inte för att fira ikväll. Jag ska baka pizza. Mahmah-mah. Veckans största misstag var att gå ut hemifrån i jeans idag, det gör jag inte om. Skoja.. men inte på ett tag skulle jag våga gissa då jag är I SPANIEN OM TVÅ VECKOR.

Raz dva

Woooow en 7 i kemi imorgon så har jag ett tjusigt betyg där..
Som ni ser är inte bloggen trasig längre.


Glasspromenad

Jag fann ingen med kapacitet till att slå mig följe på en glasspromenad i vackra dag, så jag tog en själv; vilken kom att bli den skönaste promenaden på lång tid, om än den var alldeles för kort (i hastighet med en döende glass) och glassen fullkomligt anspråkslös (päronverionen av Daim).

Det var magiskt för jag kände mig helt ostressad, provocerande avslappnad och bekymmersfri.

Av någon anledning var också alla gator tomma, men de flesta satt kanske hemma vid köksbordet och drack äppelläsk med ciderkaraktär. Aa men nu är jag tillbaka till studierna igen...

Det

bor en nyckelpiga i vårt vardagsrum, men jag vet inte var den är!

Ska stå så

Nå, hursomhelst, mitt problem är att jag vill för mycket.
För jag vill väldigt mycket.
Men det är enkelt att se, att på fler än två ställen kan man inte vara samtidigt.

Dröm

 

Jag drömde mycket intresasnt för ca. en månad sedan då jag fick gå in i framtidens rum; ett ganska litet och klenbelyst utrymme som anpassar sig efter åskådarens ögon. Den som vistas i rummet får se sin egen framtid i form av de dokument som man erhåller under en livstid...

 

Dvs. betyg, avhandlingar, parkeringsböter - så sökte jag och det låg papper utströdda över bord och väggar och det mesta var nedkladdat med bläckpenna.

 

Jag letade otåligt efter mina examresultat och tillslut hittade jag dem. Slutpoängen stod inte utskriven någonstans så jag fick undersöka betygen i individuella ämnen. Pappret var dimmigt men jag såg en 5, sedan 5 i kemi, 2 I MATTE, 6 i biologi, en 4 i något... och min reaktion var - NEEEJ SÅ JAG KOM ALDRIG IN PÅ MANCHESTER!!!

 

Precis så. Det var en tankeväckande dröm.

 

Men vem spår framtiden. Jag vet inte om jag kommer in på Manchester, eller om jag alls kommer in på något universitet som jag sökt till; det är inte heller säkert att jag börjar studera även om jag blir godtagen. Jag vet inte hur det går  med resten av mina prov, eller vad jag gör om ett år.

 

Men det är sant att det besvärar mig inte, väldigt lite i sådant fall. Det känns inte som det kan gå så mycket fel hur jag än väljer att göra. Får man säga så utan att dra till sig otur? I längden, kan det inte bara bli rätt? Det känns så.

 

Och en 2 i matte kan framtidsrummet glömma, haha.


Stiff uppdate

Summary av exams vecka ett:

Engelska SL paper 1.. gick bättre på mocks. Gissar på en 6 nu.
Matte SL paper 1 gick mycket bra. En 7 om jag inte gjort fler slarvfel än de jag upptäckt.
Matte SL paper 2, inte alls lika bra.

Har fått 7 på mina matteinternals,
men paper 2 slaktade nog min chans till högsta betyg i matte...

NU ska jag plugga kemi i fyra dagar. Bara kemi...
Jag har slarvat med kemi i hela mitt liv känns det som.


En gång till..

; vet att jag redan tjatat en del MEN
imorgon börjar exams med uppsatsskrivning i englelska.

HA HA -
NU KÖTTA VI I 15 DAGAR.