IQ #8500

S:t Eskils Gymnasium, IB, lektion, Economics Higher Level:

Uppgifter gällande tillgång/efterfrågan:
1. List the demands of your everyday life.
2. List the demands your grandparents might have had. Is there any difference?
3. List the demands of a person the same age as you, living on another continent.

Dennis T svarar:
1. Shelter and food. (shelter = something that transfers warmth when/if cold)
2. Shelter, hunting weapons, buthcher knife, spear, dynamite and food. = They lived in Vietnam.
3. Same as me, and maybe a weapon. Maybe no shelter.

åååÅoj!

Jag hittade ett brev idag, adresserat till mig. I detta stod att jag har nominerats som kandidat till landstingsvalet 2010. Även stod det, förstås, att sista svarsdag voro den 28 augusti.

Vad hän detta mystiska skymundan! Jag hoppas att mitt mail fortfarande mottages...

Det har hänt

När jag ändå tenderar att tala alldeles för mycket om virus (jag mår nu prima, by the way) så tänkte jag passa på att berätta om min goda vän Jasmine och hennes nya, fina diagnos. Hon fick idag, eftermiddag, veta att hon bär på Swine flu, och då har hon precis spenderat en hel dag i skolan.

Inkubationstiden är 96 timmar, alltså tar det fyra dagar innan man vet att man är sjuk. En infekterad person hinner med andra ord smitta hur många som helst, utan probelm, innan denne själv mår det minsta dåligt. We're screwed, helt enket.

Jasmine, maffioso och jag två v. sedan. Ni ser, redan här vet jag vad som ske skall.

Ohno not again

Det var ämnat åt mig, min esophagus, teet i koppen som stod och osade så fint, och se ändå liksom flodade alltsammans ut över min mobila kommunikationsapparatur. Knappsatsen är numera rent lagom ur funktion. Jag ser och hör både SMS och inkommande samtal, men vad att göra när jag inget åt saken göra kan?

Things are great, even when they're good, and so I know, and it is all within my presence

(idag) 1. Jag finner nöje i att cykelfärdas. 2. Axel och Malin finner nöje i att cykelfärdas.

... Och skolåret startade fantastiskt! Två galna dagar har emellertid tillåtit körteln (som nu även är feber) komma ikapp och angripa mig ytterligare. Låt oss bedja för en snabb återhämtning, för jag blir hungrig när jag inte kan svälja...

Hot when I'm not

        
De droppade mitt blod på en sticka och kvarten senare ansåg den att jag var infekterad. Så skulle han flina så fånigt åt saken, läkaren. Med detta blev konstaterat att jag har körtelfeber, vilket även kallas för 'kyssjukan'. Nu kan man nästan misstänka att jag har pussat någon. Märkligt alltsammans.

Jag föll i skratt på vägen hem men det var tydligt på min far att jag om nöjet var ensam.

Det sjuka och fina (med det sjuka hos mig) är att jag knappt har några symptom. Inte ens feber har jag, alltså har jag egentligen bara körtel.

Skolan börjar imorgon och det finns inte en chans att jag stannar hemma så länge mitt tillstånd består. Jag ska maila mina klasskamrater och varna dem, så de vet att lite avstånd inte skadar. Jag ska skriva att de inte behöver slicka mig i örat. Ja, precis så ska jag skriva. För jag har körtel.

        

Jag raggar

Igår kväll befann jag mig på stockholmståget mot Hallsberg, jag hade varit och handlat kläder med en god vän och var menad att bli upplockad av förälder i Flen i vidarefärd mot sommarstuga. Det var i ett moment av studier (nej, tyvärr skolarbete...) som jag blev sällskapad av ett par killar (samt en tjej) i ålder motsvarande min. De skulle med flertal övriga i vagnen hälsa på hos en kompis i Flen.

Den ene killen bodde på Södermalm och gick på NTI medan den andre var från en stockholmsförort som rimmade på Växsjö, och läste samhäll/design. Vi var väl överens musikmässigt och de tipsade mig om The Big Pink, Black Tide och Black Kids. Det blev något slags instant friendship, resan gick fort, och som jag sedan stod i hemma i hallen lyckades jag bära på en liten känsla av ånger över att jag inte kunde deras namn. Visst skulle ni ha frågat efter mitt?

En hemstad och ett gymnasium är inte tillräckligt för att finna mig på Facebook, men kanske är någon av er tankspridd nog att ge sig på att googla fram mig via relevanta nyckelord, i fall att jag skrivit ned alltsammans i en blogg eller liknande.

Jepp, via min blogg raggar jag. Lägg in en kommentar när ni hittat mig.


Så här bitter ser jag ut när jag är glad och letar efter tändvätska till grill i ett förråd.

MATeria

Jag har alltid haft litet svårt att estimera portioner när jag lagar mat. Eller, kanske inte portioner, mat för två brukar bli mat för två; jag syftar mer på förhållandet mellan delpart A och B. Pasta med tomatsås blir liksom istället ett parti tomatsås med pasta.

Var är pastan? Ah, där är pastan.

För man slänger inte mat. Och kylskåpsvaror brakar om man ställer in varmt.

Jag älskar ...


Inte en datorvistelse utan att jag kollar mina prenumerationer på YouTube. För mig är YouTube The Mona Lisa of Internet, där finnes allt; värdelösaste tänkbara skräp och gyllenglittrande guldklimpar. Jag tänkte lista mina favoriter, upptäckte ett par dilemman men bestämde mig slutligen för att framföra min x2 Topp 1!

(Eftersom alla kanaler jag prenumererar på av mig avgudas kan jag inte utan utomjordisk ansträngning sammanställa en Topp 3. [utomjordiskt må vara mitt ämnesområde, men smärtan väger tyngre] Topp 2; kom på ett fulare koncept?)


Pyrobooby / Peter Chao Time

Galen kines-kanadensare med råkul accent som driver med sig själv, nationaliteter och samhällsstereotyper. Underbart hetsig och vulgär, (kan det bli bättre?) kanske inte så mycket för den som känner sig stött av svordomar.
Communitychannel

Ännu en asiat, dock raka motsatsen till ovanbefunnen. En chill, intelligent vloggare som tar upp roliga aspekter på vardagslivet med humoristiska scetcher. Innehållet är kommersiellt och lättabsorberat, från Australien.Vad_hände_med_mitt_videologgande.ps
Min faders dator käkade upp mitt minneskort. Japp, kortslöt det, med allt, allt. Jag blev förbaskat överförargad, det är vad som hände.ds

"Magiskt klockslag"

Om en liten stund är klockan 12:34:56 den 7/8/09.

Vissa väntar sig att själsmässigt bli sammankopplade med Gud, en del tror att detta är tillfället att få sitt livs önskan uppfylld och andra att deras synder skall sköljas bort om man tänker på dem. Sure thing.

Själv ska jag gå ned till sjön och bada...


IQ #1120

På Södermanlands järnvägar, tåg mot Stockholm. Ett ungt par har en "seriös" diskussion gällande alkohol:

Tjej: Min far är nykterist, han säger att alla som dricker är alkoholister och idioter.
Kille: Din far är helt jävla pantad.
Tjej: Vi har alkoholism i släkten så han är rädd att jag ska fastna, han vill att jag också ska vara nykterist.
Kille: Man kan vara halvnykterist och alkoholist iallafall.
Tjej: Vad snackar du om!?
Kille: Det beror på vad man dricker för alkohol, och var man handlar den. Jag menar, det är liksom skillnad på en Absolut från Systemet och Blossa-glögg från ICA.
Tjej: Ja, men det handlar om att jag helt enkelt inte får dricka!
Kille: Du ska säga till din farsa att det är ditt liv, han har inte med det att göra. Du är den du är och han måste acceptera det. Du accepterar väl mig trots att jag dricker?
Tjej: Ja?
Kille: Man ska acceptera folk för vad de är!
Tjej: Ja...
Kille: Vare sig religion eller alkoholism! Din farsa är rasist!!

btw, no-shit


För den som är för bra för att räkna.

Maria was (there)

Stockholm pride 2009 med MUF; great lot of fun