IQ #0927

Det är inte alltid som lördagsmorgonar är lätta:

Maria: Nu är jag jättéh-ungriig.
Malin: Vad sa du att du var?
Maria: Jättéh-ungriig.
Malin: ... Va?
[Dennis kväver ett fnitter]
Dennis: Men, åh, Malin...
Maria: Det är latin.
Malin: Jaha... Vad betyder det?
Dennis: ... och jag som trodde du var hygglig med språk. Besvikelse.
Malin: Nej men, sluta! Kan ni säga bara vad det betyder!!

Oväntat indeed

Lördagen den 23 maj var en underlig dag. Så många frågetecken, och konstant överrumpling! Under blott två timmar nere på bryggan skedde följande:
  • Det passerade två kanotister som frågade mig efter Cuba. "Åt vänster", svarade jag. De skrattade...
  • Mina solglasögon trillade i vattnet då jag böjde mig ned för att komma närmre det jag hade svårt att se pga. mina solglasögon. Lagom snopet.
  • Jag släppte taget om en fin fisk. (definitiv metafor)
  • Sedan så... ja, öh, döm själva...

IQ #1890

Relativt intellektuell monopolkväll:

Bazyl: Vad heter han nu igen?
Dennis: Vem?
Bazyl: Men, han, Walt någonting.
Maria: Känd för?
Bazyl: Men, ni vet, skaparen till Disney!


Matilda, Bazyl, Henrik, Nikola

Det sviker mig nattetid


Klockan är tre på natten. Jag sitter med en uppsats i svenska.

Jag sitter med en uppsats i svenska, om förnuft, klockan tre på natten.

Någonstans i uppsatsen textar jag orden "på jakt efter kärlek".

Jag önskar att kolla upp en synonym till ordet "jakt".

Jag högerklickar på ordet "jakt" i Microsoft Office Word 2007.

Microsoft Office Word 2007 föreslår "pangpang".

Kväsande läten ljuder från Marias rum klockan tre på natten.

Sentimentalitet

Allt är lite extra vackert på våren. Jag har vandrat runt med smil upp till hårfästet och bara absorberat hur skönt det är att finnas och omgivas. Allt är så levande.

... Ändå kan jag inte bli av med känslan av att jag har grus i skon.

Jag vet att jag tänker för mycket, men vad mer vet jag? Det är i detta fall inte min uppgift att tänka, vidare bör jag mig åt detta inte ägna. Varför tänker jag då. På detta.

(Jag har väl förstås PMS, man blir så mystiskt fånig då)

PS. Stora gratulationer till den charmige, belarusiske Norrmannen som vann årets Eurovision. Come visit Sweden. (and Maria Hedman...) DS.

Den avancerar...

Minns ni haren?

Den har nu officiellt försökt ta livet av mig.

När jag kom hemcyklande från ett biobesök i torsdags natt hann jag inte ens komma in på innergården förrän den hoppade framför hjulet på mig och tvingade mig göra en S-sväng.

Det var folktomt. Jag stannade upp vände mig om. "Vadå?" blickade den mig tillbaka, och hoppade åter in i skuggan av de omgivande husen.

Ännu kvarstår motivet okänt, men en sak är säker - jag går inte säker.

Lagom skumt, lagom genant

För en dryg timma sedan gick någonting litet fel.
(Jag är fortfarande inte säker på exakt hur)

Jag var att vidarebeforda ett par SMS till min vän från en konversation med någon annan sedan tidigare idag. Bara minuten efteråt inser jag att denna vidarebefordran inte hamnat hos bara min vän, utan också tillbaka till denna "någon annan".

- Var inte det precis det jag skrev till dig?

Hehehehehehehehehehehehehehehe-he. Jo.

Fyra anledningar till att undvika stimulantiaTiden går, saker förändras.

Sedan jag började gymasiet har en hederlig renhållningsprincip långsamt börjat brytas ned. Plötsligt följer mat med in på mitt rum. (Jag tror visst att näringsintag i samarbete med läxor är tidsbesparande) I uppriktigt faktum så är det nog egentligen inte smidigt  på något vis alls.

Det största problemet i min nya vana ligger i att den inte har en bihängande medvana. Allt går inte jämnt ut, jag menar... Kasta någonting upp så kommer det ned, bläng på polisen i Nordkorea så blir du arresterad, ta in ett glas eller en tallrik på ditt rum så... står det kvar.

Naturen hinner inte alltid med drastiska förändringar som dessa, vilket uppenbarligen skapar märkbar obalans i sovrummets ekosystem. Till höger om mig står en tekopp från igår kväll, och vänder man huvudet mot vetrinskåpet (jag undviker helst detta) så ser man bredvid att där står ett tomt mjölkpaket, samt en trav småtallrikar med extra torra knäckebrödssmulor och dylikt.

Oundvikligen kan en handling göras utan att medföra resultat. Ett resultat föder påståenden, och ett påstående än vidare frågeställningar.

Dags att städa kanske. Hehe.

Fantastisk helg

I helgen var det Valupptakt med Moderaterna och MUF i Stockholm. Det var så roligt att jag skulle kunna klippa ullen på ett får, med en skog. (jag varnar dock att jag nog med detta inte är utförandeskicklig)

Grymt var det, verkligen. Först tågmarsch från hotellet till Norrmalmstorg där det var massvis med underbara tal, sedan fortsatta tal på hotellet, kvällsmiddag, välunderhållande scenframträdanden och slutligen fest.

Förutom att jag träffade störtsköna MUF:are så skakade jag också hand med Carl Bildt och Gunnar Hökmark. Gunnar blev senare massfotad med mig och tre av mina vänner, "perfekt till min kampanj", tyckte han. Jag mötte också Blondinbella. Hon var kortare än mig. Och mänsklig. (skämt åsido...)


Frukost på tåget till Stockholm.


Norrmalmstorg.


Innan kvällsmiddagen.


Matildar, Jas-mine, Gunnar, Malin och jag.

Jag har lånat Gunnarbilden från Nils.

Stort tack till alla som var med och anordnade Valupptakten till EP-valet 09!

En sådan kö

Jag är regelbundet dålig på att blogga regelbundet, vilket väl är lite tråkigt.

Ledsen för det.

Något annat tråkigt är allt pollen som förpestar den vackra vår, som för i år tydligen redan är passé. Definitionen för sommar är att dygnstemperaturen har ett medelvärde på över tio grader celsius sju dagar i streck, vilket vi uppnådde redan i april. Kors.

På tal om nässlem och Jesus så har svininfluensan kommit till Sverige. Värst vad det händer saker. Snart kommer vi ha gjort det möjligt för oss själva att plugga i sömnen. Där har ni framtidsverksamhet, fast om det vet jag förstås lika lite som jag känner till antalet personer i Equador vilka fått mjälten bestulen. (...)

Ses vi på valupptakten?