Jag dissar

För ett år sen skrev jag ett julrim, jag publicerade det här på bloggen.

Idag fick jag för mig att jag ville skicka in min cynism till diverse tidningar som insändare. Jag gjorde det också, alldeles nyss. Det ska bli kul att se om någon känner sig manad till att publicera den.

Julandan. Det är inget fel på den bortsett från allt som är dåligt. Jag kommer på en positiv sak med världens kanske mest slösaktiga påfund; arbete omsätts. Folk jobbar, det gillar jag, dock begriper jag inte hysterin.

Vad är det för skillnad egentligen på idag från vilken annan dag som helst? Dygnet är fortfarande 24 timmar långt, nordpolen ligger på samma breddgrad som igår och månen är precis lika ostig och fin.

Jasså Jesus föddes idag, fast för 2009 år sedan. Jaha! Ja men då ska äta vi tills vi spricker, utbyta badskum och doftljus, tända lite lampor (vi drar ändå redan en massa extraström när det är kallt ute) och kapa träd för alla glittriga girlangers skull.

Fyller jesus år? Då passar vi på att träffa släkt och vänner. Det är lite påfrestande men en gång om året kan man väl sitta ner och låtsas lite. Man kan tycka om alla lite extra och önska människor goda liv, en gång om året.

Bli inte ledsna på mig för att jag inte förstår mig på slöseri. Om jul ger upphov till att människor är lyckliga åtminstone för stunden, om annars inte alltid, så har i alla fall något gått rätt till. Det finns intet ont som inte för någonting gott med sig.

Grattis alla, på jesu-födelse!

Första gången ...

... som ett skräpmail får mig att skratta. Jag må vara hög på dopamin, för nog har nivåerna slagit i taket denna vecka, men, jag menar... Kolla bara avsändarnamnet!!

 

Sedan vill jag länka till Jakobs blogginlägg. Läs och le!


Fjärrvärme

En sådan charmfull helg,
ett sådant glädjefyllt jag,
tänk, om man alltid kunde välj,
också ett slag av denna strålande måndag!


IQ #0112

S:t Eskils Gymnasium, IB, Biology Higher Level, provskrivning. Läraren Henry rättar proven vartefter de lämnas in:

Henry: [exklamerar] Ah, excellent result!
Dollal: [stressad] Oh shit. How many points did that person get?
Henry: 44.
Dollal: Oh shit... What percentage is that?
Henry: 83.
Dollal: OH SHIT! 83? of how many in total!??