Jag har alltid gillat dessa mötesplatser



Jag önskar att kommentera Marias blogg,
och är ett mongo vid namn: matilda

visst är det något speciellt med bokstaven M?!

2008-12-26 @ 16:24:57
Jag önskar att kommentera Marias blogg,
och är ett mongo vid namn: Ia

och but indeed, sir matildar. jag kan bara inte riktigt sätta fingret på vad...

2008-12-26 @ 16:29:24
grej: http://mariahh.blogg.se/
Jag önskar att kommentera Marias blogg,
och är ett mongo vid namn: Olof

Innan jag svarar på din otroligt långa kommentar (som jag förövrigt uppskattar väldigt mycket tack :)) så vill jag säga en sak. Jag hoppas att få en dag få möta dig i riksdagen, inte för att jag tror att jag kommer att krossa dig eller du mig utan för att jag tror att det skulle vara väldigt underhållande, jävligt underhållande och roligt för oss båda. Så, nu, prepare to be destroyed.



1 och 2

Jag har aldrig sagt att staten ska reglera priser. Och det är väl självklart att man ska kunna göra vinst. När jag säger reglerad marknad innebär det regleringar i former av skatter, tullar och avgifter samt ett strikt regelverk. Priser ligger på producenten. Jag har aldrig pratat om planekonomi utan om en reglerad marknadsekonomi.



Jag har en bättre ekonomi. En ekonomi som baseras på var människa efter förmåga och behov. Och frihandel ska verkligen inte tillåtas eftersom att jag anser att man bör ha tullar. Dessutom har frihandel ofta lett till att ekonomiskt starka länder utnyttjar de svaga.



3. Eftersom att de allra flesta liberaler är individualister så förnekar de klass-samhället eftersom att att erkänna klass-samhället är att säga att fattiga har sämre möjligheter än rika. Detta tror inte liberaler på eftersom de tror på att individen är opåverkade av klass och samhällsgrupp. Dessutom tror jag definitivt att det alltid kommer finnas olika grupper i samhället, men jag anser att man kan förkasta ekonomiska grupper.



4. Du har missuppfattat att jag är kommunist... Jag är frihetlig socialist. Vilket är en stor skillnad, jag lovar. Dessutom (bara för att jag är besserwisser) så tror inte kommunister på privat monopol.



5. Oundvikligt hade folken fått smaka mer på det eftersom dessa pengar hade gått till statskassan och det gynnar medborgarna. Jag anser att mark bör ägas av ingen. Mark är lika mycket min som din. Man kan inte äga mark om du frågar mig. Du tror det värsta om afrikanska länder. Låt mig så här i dagens Afrika skulle det bli som du säger (korruption etc), men hade man inte snott alla naturresurser från början så hade vi inte haft de här problemen nu.



6. Ja, samhället är som vi vill att det ska vara. Det har jag aldrig glömt. Då kan vi väl ta bort alla klasser om vi vill eller hur? Men det skrev du inte. Du skrev att klasser är ett nödvändigt ont. Hur kan samhället vara som vi vill om vi måste vara indelade i klasser?



Har jag lika mycket möjligheter som du om jag föds som Carl-Philip? Nej, det har jag inte. Jag har fler möjligheter. Om ett rättvist samhälle är klasslöst måste det väl gå att ordna eftersom att vi kan forma samhället hur vi vill? Om vi avgör framtiden, om du och jag (bland andra) avgör framtiden, vill du inte att dina barn ska växa upp i en värld där ens liv inte avgörs av klasser?



Tack för ordet.

2008-12-26 @ 19:33:26
grej: http://denforsta.blogg.se/
Jag önskar att kommentera Marias blogg,
och är ett mongo vid namn: Jakob

Haha, du är rätt underbar du också, mäster!

2008-12-26 @ 23:22:57
grej: http://finskapinnen.blogsome.com

För dig som inte vet (och även andra förstås);
kommentaren skall skrivas i det stora fältet lite längre ner här nånstans...


fast ditt så kallade "namn" här vore trevligt förstås.

Remember mig kanske?

och sen din E-mail (osynlig för andra! sväär..)

grej:

För att undvika krångel, bör du nu göra följande:
1.Skriv din kommentar i den feta, vita rutan.
2.Klicka på knappen "Jag är ett mongo" för att bekräfta att du är färdig med din kommentar.
Trackback
RSS 2.0